Imaginati-va…

12 August 2016 at 10:19 pm 2 comentarii

Imaginati-va ca oamenii sunt niste puncte dotate cu sageti, asa cum poate va aduceti aminte ca ne desenau profesorii la fizica: vectori. Daca stam sa analizam in profunzime, avem o multime de sagetute, o droaie!! Vrem aia, nu vrem ailalta! Avem planuri, avem atatea de facut, avem de dus ceva, avem de adus ceva! Trebuie sa mergem la dentist, la cumparaturi, trebuie sa pregatim ceva sau altceva… Avem sageti negre si sageti albe. Sagetile negre inseamna respingere. NU VREAU AIA!!! Universul raspunde: de ce sa nu vrei aia? E creat ca si tine, are ratiunile ei pentru care exista. Ia si convinge-te. Nu ma refuza. Ai nevoie de tot ce am creat, fiecare particica din universul tau cunoscut e aici pentru ca are rolul lui, ca sa ai tu tot ce e nevoie. Sagetile albe sunt ceea ce dorim. Dorim bani. Poftim bani! Dar alta sageata dinspre tine zice sus si tare ca nu e bine sa ai bani. Alta sageata striga ca nu esti in stare sa fii intr-o pozitie de unde poti castiga mai multi bani. Si banii nu ajung la tine… Fac cativa pasi si apoi se departeaza de tine…

Dar daca am inceta asta? Sa fim doar puncte… Intr-un spatiu gol… In fizica cuantica se spune ca spatiul asta gol ascunde multe mistere. Are masa, care numai asa explica expansiunea Universului cunoscut. Eu zic ca in spatiul asta se „ascund” legitatile care ne fac pe noi sa primim conform cu sagetile/vectorii trimisi in jur. Din toti acesti vectori/sageti unul este mai puternic. El „impresioneaza” mai mult spatiul si spatiul raspunde (asa cum pe o hartie fotografica impresionata de lumina apare imaginea, dupa ce este expusa la substantele corespunzatoare). Raspunde cu aceeasi moneda.

Oare cand primim ce dorim si cum sa facem sa acceleram procesul? Nu se poate accelera! Dar putem sa nu-i punem frana. In acest univers plin de atatea puncte cu atatia vectori, universul ne sustine! Dar in primul rand universul raspunde vectorului cel mai puternic. Si in loc ca noi sa ne simtim bine in acest univers care ne sustine, vectorii-dorinta/respingere ne poarta de colo-colo in univers, alergand dupa bani, pozitii in societate, recunoastere. Ocolim si mai mult, ne pierdem pe drum, iar timpul aici in viata noastra terestra este limitat.

Ma simt ca intrata intr-un program de calculator. Poate punctele astea ce au capacitatea sa aiba vectori-dorinta/respingere respecta un fel de program pe calculator. Legitatile mai sus-numite si altele sunt softul. Spatiul gol e spatiul unde se desfasoara tot acest spectacol. Softul e destul de complicat. Nu are rost sa ne ocupam prea mult de el si sa aflam ce-i cu el. Treaba noastra e sa jucam jocul, sa ne folosim de proprietatile si legitatile ce reies din program si sa vedem unde ne duc. Caci universul ne sustine si jocul poate fi foarte frumos, daca il acceptam ca atare.

 • nota publicata pe faceboook, la data de 11 septembrie 2015
Reclame

Entry filed under: Spiritualitate.

Fusta buclucasa Un joc cat o viata

2 comentarii Add your own

 • 1. castanman  |  4 Septembrie 2016 la 1:23 pm

  A trecut aproape un an de cand ai scris articolul asta. S-a schimbat ceva in Univers?

  Răspunde
 • 2. zaraza26  |  6 Septembrie 2016 la 12:01 pm

  Ce sa se schimbe in Univers?? Se poate schimba doar perceptia noastra… Cu privire la ce am scris atunci, era si este valabil la nivelul meu de perceptie de atunci. Si, in plus, conteaza si perspectiva… Adica acum nu ma intereseaza sa aprofundez acel punct de vedere. Nu mai pot gasi acel punct de vedere pentru ca ma aflu in alta parte. De aceea merita sa scriem perceptia de la un moment dat. 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 44 de urmăritori

Primele viorele din gradina mea! Vi le ofer!

Risipirea norilor…

Panseluta-minune

Rasarit

Carciumarese din gradina mea

Mar imbujorat in Moldova

Clăi de fân în Ardeal

Ianuarie 2012

Ghioceii lui 10 martie 2012

Pisica mea africana

Alo, am ajuns cu bine, dar ma simt cam straina!…

Crizantema

Invitatie de nerefuzat la o plimbare

Apus de soare la Tasnad

Prima mea floare de ceara

Buburuza

Orice drum duce undeva!


%d blogeri au apreciat asta: